נפגעתם במהלך השירות הצבאי בקבע או בחובה?
אתם חיילים בשירות סדיר ונפגעתם בעת חופשה?
לא בטוחים שאתם עונים את התנאים החדשים בעקבות תיקון ל-"חוק הנכים?"
אתם זקוקים לעורך דין משרד הביטחון!
אני יכול לעזור!
מאחר שבישראל קיים חוק שירות צבאי חובה, הרי שלצערנו זה אך טבעי שרבים ממשרתי שירות החובה וצבא הקבע נפגעים בשירותם – לעיתים תוך כדי פעילות מבצעית ולעיתים בפעילויות שונות אחרות ואף בחופשה.
לפיכך, חוקק חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959 (להלן: "חוק הנכים") המעניק זכויות המוענקות על ידי אגף השיקום במשרד הביטחון לרבות טיפול רפואי ותרופות מאגף השיקום (בנכות מעל 10%), עזרת הזולת, מענק הבראה, טיפול בחמי מרפא, שיקום סוציאלי, מימון לימודים לרכישת מקצוע ועוד.
בשנת 2010, מונתה ועדת גורן בראשות השופט בדימוס אורי גורן, לבחינת אמות מידה חדשות לפיצוי חיילים ואנשי קבע. בעקבות מסקנות הועדה שפורסמו בדצמבר 2010, תוקן חוק הנכים בתיקון המכונה תיקון מס' 29 ששינה את זכויותיו המשרתים לפיצוי בעת אירוע שבו נגרם נזק גוף. התיקון נכנס לתוקפו באפריל 2017.
רוב התיקון שינה את מצבם של אנשי הקבע שכן למעשה עד לתיקון מס' 29 היו זכאים אנשי קבע לפיצוי בגין כל אירוע שנגרם בתקופת השירות ועקב השירות, ואולם החל מכניסת התיקון לתוקף, זכאים אנשי הקבע לפיצוי רק מקום בו נגרם לנזק נזק גוף ש-"מהותו ונסיבותיו ייחודיים לשירות הצבאי".
דרישה חדשה זו מערימה קושי לא מבוטל על אנשי הקבע לקבל פיצוי ממשרד הביטחון.
יחד עם זאת, חשוב להבין כי גם אם מדובר באירוע שנסיבותיו לא ייחודיות לשירות הצבאי, התיקון לחוק למעשה מאפשר לאותו משרת קבע לפנות בתביעה להכרה כנפגע עבודה בביטוח לאומי ממש כאילו אותו אירוע היה "תאונת עבודה" וכנגזרת מכך לקבל פיצוי בהתאם לשיעור נכותו שתיקבע על ידי הועדה הרפואית.
פגיעה נוספת באנשי הקבע במסגרת התיקון הוא צמצום ההכרה במחלות הנגרמות לאנשי קבע תוך כדי ועקב השירות, לרשימת מחלות שירות מצומצמות בלבד.
חשוב לזכור – תקופת ההתיישנות להגשת תביעה בגין פגיעה בשירות הצבאי היא 3 שנים מיום השחרור (למעט חריגים) ולכן חשוב לא להמתין ולהתייעץ כבר עתה עם עורך דין משרד הביטחון.
לפיכך, אם נפגעתם במהלך השירות הצבאי בתאונה או ממחלה, פנו אליי ואשמח לסייע.